Venloop

Sinds 2006 wordt in Venlo de Venloop georganiseerd. Het idee hiertoe ontstond in een vriendengroep die in 2004 had meegelopen in de marathon van New York. Zij vonden dat iets dergelijks (maar dan kleiner) ook in Venlo moest komen, met als doel het hardlopen te promoten.

Het evenement is sinds die tijd flink gegroeid en in 2023 uitgeroepen als beste wegwedstrijd van Nederland. Met name de halve marathon en de 10 kilometer kent veel deelnemers, ook uit Duitsland.
Meer info op de website van Venloop.

Mijn toenmalige werkgever, een autobedrijf, is car-sponsor van het loopevenement. In 2015 en 2016 stond ik langs de route van het 10 km. parcours om foto's te maken op verzoek van mijn collega's van de marketing-afdeling. Uiteraard deed een team van mijn werkgever mee aan de 10 kilometer loop en een enkele collega zelfs aan de halve marathon. Die foto's zijn gebruikt op de social-media kanalen en de intranetpagina van het bedrijf. Ik heb echter ook andere, meer algemene, foto's gemaakt vanaf mijn standplaats aan de Bisschop Schrijnenstraat in Venlo.

Bekijk de foto's in het Album hieronder.

 Foto Album